Thursday, April 16, 2009

Peperiksaan Hidup


Assalamualaikum....

Alhamdulillah, habis jugak exam....tapi baru untuk semester ni. Perjalanan ilmu masih jauh lagi. Ada exam yang lebih besar lagi untuk dihadapi lepas ni, Exam kehidupan sebagai seorang khalifah di muka bumi ni....

Tertarik dengan artikel yang dibuat oleh sahabat saya, Nabil. Saya pun nak tulis benda sama gak (hehe....maaf ye nabil, ana olah skit dari apa yang anta tulis).

Biasanya kalau datang musim exam, baru hubungan kita ngan Allah mula rapat, sebab apa, nak mintak dekat Allah supaya dapat kejayaan dalam peperiksaan. Sekadar untuk ingatan diri sendiri yang lemah ni, juga untuk sahabat2. Waktu exam, punya la doa banyak2, sampai tak miss solat jemaah kat surau, tapi bila dah habis exam, balik macam asal, surau entah kemana, doa entah kemana, seolah-oleh permintaan kita kepada Allah hanya pada waktu susah semata-mata. Hmm, sama-sama kita fikirkan.....Nak baca lebih lanjut, pi kat blog member saya ni...http://ukurkira.blogspot.com

Projek masa cuti...

Cuti saya kali ni agak berbeza skit dari sebelum ni....Alhamdulillah, setelah bertahun tunggu, tercapai jugak hasrat nak merakam lagu sendiri...Kumpulan nasyid saya, paradise kini terlibat dalam album projek yang dinamakan "nasyid underground". Dalam album ni menggabungkan kumpulan-kumpulan nasyid yang bergerak secara "indie". Dalam album ni , kami memperkenalkan single kami yang diberi nama "Realiti". Lagu ni hasil gubahan lirik, lagu, juga susunan muzik oleh kumpulan kami sendiri. Lagu ini mengisahkan tentang realitinya hidup manusia didunia ini adalah semata-mata untuk Allah. Lagu ni dirakam pada 2-04-2009 yang lepas di neurotic studio, Kajang. Terima kasih ye Bro. Halim (devotees). Untuk perkembangan lanjut, layari http://nasyidindie.blogspot.com atau layari blog rasmi paradise

Wallahua'lam...SEJUJUR HATIKU

1 comments:

ukur kira on April 16, 2009 at 6:18 PM said...

waa...shafuan dah ada lagu sendiri...x sabaq ana nak dengaq..untuk ana ada discount tak klu nak beli?

 

:: SHAFUANZAWAWI :: Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template